Opp med rullestol

Cato Ulvestad

– For meg handler Oslos Bratteste om å bryte grenser og tråkke nye stier. Det viktigste er ikke hvordan du gjør det, bare du kommer frem.

Mange husker Cato Ulvestads bragd fra 2013. Da ble han den første deltager opp Oslos Bratteste i rullestol, godt hjulpet av noen av Norges beste brytere. I år stiller han opp igjen, denne gangen sammen med eliteutøvere fra Kolbotns herrelag i håndball.

– Jeg har tro på å ha med håndballgutta som hjelpere. De har andre ferdigheter enn bryterne som vi kan dra nytte av. Vi satser på å slå tiden fra i fjor, forteller Cato til Oslos Bratteste.

Cato har sittet i rullestol siden han var i en sykkelulykke som 14-åring. For et år siden ble han utfordret av Personskadeforbundet til å bevise Oslos Bratteste sitt motto «Utfordringen alle kan klare».

– For meg handler Oslos Bratteste om å bryte grenser og tråkke nye stier. Det viktigste er ikke hvordan du gjør det, bare du kommer frem, forteller Cato

Å komme seg opp de bratteste hengene i Wyllerløypa med rullestol er utvilsomt en utfordring, og på grensen til det umulige, selv med medhjelpere. Nå utfordrer Cato andre til å ta utfordringen Oslos Bratteste.

– Det er bare å hoppe i det og bruke den tiden du trenger. I tillegg kan man etterpå nyte følelsen av å ha vært i friluft, og å ha fått til noe. Jeg gleder meg til årets løp, avslutter Cato.

Vil vise seg frem

Personskadeforbundet LTN er aktive deltagere i Oslos Bratteste, og stiller i år med flere deltagere i tillegg til Cato Ulvestad. Organisasjonen har i 30 år hjulpet mennesker som blir skadet, har fått noen nær seg skadet eller har mistet noen.

– Oslos Bratteste er en mulighet til å vise oss frem med positivt fortegn. Livet ble ikke som forventet, men det ble ikke nødvendigvis et dårlig liv, forteller generalsekretær Ingeborg Dahl-Hilstad.

Cato Ulvestad og håndballherrene starter i Oslos Bratteste neste lørdag kl 14:00. Så får vi se om tiden fra i fjor, på 46:34, blir mulig å slå.

(Foto: Aapo Leiho)

Del med vennene dine

Oslos Bratteste

Utfordringen alle kan klare. Bli med på høstens mest sosiale eventyr – Lørdag 14. september 2024. Start i bunnen av Wyllerløypa. Mål ved Tryvannstårnet.

Siste nytt

Følg oss

Se video fra Oslos Bratteste

Play Video
Scroll to Top