Løype

Løypa i Oslos Bratteste er 2,7 km lang med 407 meter stigning. Traséen følger slalåmbakken fra bunnen av Wyllerløypa til heishuset ved siden av Tryvannstårnet. Underlaget består i hovedsak av lavt gress eller sti. I tillegg er det innslag av grusvei midtveis.

Beskrivelse av løype

Starten går fra heishuset i bunnen av Wyllerløypa, 155 moh. Det første meterne ut fra start er flate. Deretter begynner stigningen og første mellomtid har vi kalt “Helveteskneika”. Denne passerer du etter 80 høydemeter og 400 meters løping. Dette er den bratteste delen av løypa.

Etter å ha passert “Helveteskneika” stiger det videre mot neste mellomtidsstasjon på toppen av Wyllerløypa (449 moh.). Gjennomsnittlig stigning fra start til andre mellomtid er på 22%. Ved passering av toppen på Wyller kan du skimte Tryvannstårnet til høyre for deg – det er dit du skal!

Nå kommer du til et flatere parti av løypa. Dette midtpartiet består av 550 meter slak nedoverbakke og flatmark. Neste mellomtid, “Platået”, ligger 34 meter lavere enn toppen av Wyller.

Det hele avsluttes med en 630 meter lang motbakke opp til mål ved Tryvannstårnet (528 moh.). Siste mellomtid har vi kalt “Svingen”, og etter passering av denne har du 200 meter igjen til mål. De siste 113 høydemeterne av løpet har nesten 20% gjennomsnittlig stigning.

Løypekart

Start i bunnen av Wyllerløypa.
Mål ved Tryvannstårnet.

Høydeprofil

Løypa i Oslos Bratteste er 2,7 km lang med 407 meter stigning.

407 m
STIGNING
2700 m
LENGDE

Start

Start er fra bunnen av Wyllerløypa.

Mål

Mål er ved heishuset ved siden av Tryvannstårnet.

Våre samarbeidspartnere

Bilder fra tidligere løp

Følg oss og hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Oslos bratteste arrangeres av


Se våre andre løp