Historien om utfordringen alle kan klare

Lidingö har Lidingöloppet. Varegg har Stoltzekleiven. New York har New York City Marathon. 2. oktober 2009 arrangerte Slevik IL for første gang Oslos Bratteste.

2008

Ideen ble født

Historien er som historier flest. En gjeng møtes, de koser seg, og utover kvelden kommer ideene. Hva er det som mangler i idrettsfloraen i Oslo? Og slik var det for oss også. En sensommerkveld i 2008 på Slevik utenfor Fredrikstad, kom ideen om å lage et idrettsarrangement som kunne favne alt fra de beste til de som bare trengte et mål for treningen. 

2009

Planlegging igang

I 2009 var det hele i gang. Oslos bratteste var en realitet, med Anders Tiltnes i spissen og oss andre halsende bak var det ingen tvil om at her skulle det skapes noe nytt og spennende som alle kunne klare.

2009

Første Oslos Bratteste

I Biltematelt, lett snøvær, tåke og med det beste premieutvalget i noe mosjonsløp på lenge var det duket for det første Oslos Bratteste. Med pågangsmot og hjelp fra foreldre, venner og diverse toner fra arbeidsgiveres printere, hadde 375 personer fått seg fore at det ikke kunne være noe annet alternativ en lørdag enn å løpe opp de 407 høydemeterne fordelt utover de 2700 meterne fra bunnen av Wylleløypa opp til Tryvannstårnet.

2010

750 på startstreken

At samtlige 375 deltakere 2009 var fornøyde med flotte deltakerpremier, raske resultater og en real utfordring fikk vi bevist året etter, da det sto nærmere 750 på startstreken.

2012

Lyse utsikter

I 2012 var det 1945 deltakere som tok turen og utsiktene fremover er lyse.

2013

Viktigt samarbeid

I 2013 inngikk vi et viktig samarbeid med Aktiv mot Kreft, for å belyse hvor viktig det er med aktivitet for å begrense risikoene for utvikling av kreft og andre livsstilssykdommer. Vi tar et standpunkt der folkehelse og gleden over å være i bevegelse blir grunnpilarene i vårt arrangement.

Dette skal selvfølgelig ikke hindre oss i å skape et idrettsarrangement du kommer til å huske, der du ble imponert over hvor raskt noen klarte å komme opp den bratte bakken og der du fortsatt stolt kan ikle deg årets utgave av Oslos Bratteste lua.

Vi mener at fysisk aktivitet er en berikelse i folks liv og ønsker å bidra med et mål for alle som ønsker å overvinne dørstokkmila oftere enn før.

Det er derfor vi er stolte over å si at Oslos Bratteste er utfordringen alle kan klare og som vi oppfordrer alle til å ta.

2022

Store endringer og en god nyhet!

Etter pandemien ble Oslos Bratteste først vedtatt nedlagt, men heldigvis så ble det isteden en løsning hvor eierskapet til konseptet ble overført til Springtime Event AS, som er en privat løpsarrangør med tilhørighet i nærområdet. Det ble i første omgang arrangert et kompetanse-overførings event med kun 1000 plasser i 2022. Dette gikk meget bra for både deltagere og arrangører, som dernest førte til et vellykket arrangement i 2023 med snaue 2.500 påmeldte. Dernest planlegges det for skalering opp til å kunne ta imot 3500 deltagere i forbindelse med 15 års-jubileum i 2024. Det gledes!

Slevik IL - Arrangør

Teknisk arrangør og eier av Oslos Bratteste er Slevik IL. Slevik er et idyllisk sted like utenfor Fredrikstad i Østfold. Hver sommer pleier o-løpere å samles i Slevik IL for å trene og kose seg i sommersola. Litt tilfeldig, som de fleste ting, bestemte o-løperne seg for å lage friidrettsklubb. Målet var å stille lag i Holmenkollstafetten, og selvsagt for å slå friidrettsklubbene.

Slevik IL vant klasse M1 første året (2009), og har vært i eliteklassen i Holmenkollstafetten siden da. I tillegg vant Slevik IL NM Maraton (Oslo Maraton) og har deltatt i alle de store internasjonale maratonene. Slevik IL er kanskje en av friidretsnorges fremste langdistanseklubber.

Men noen krefter i Slevik IL syntes ikke det holder å kun være en løpeklubb. Lidingö har Lidingöloppet. Varegg har Stoltzekleiven. New York har New York City Marathon. 2. oktober 2009 arrangerte Slevik IL for første gang Oslos Bratteste.

Scroll to Top