Viktigheten av riktige løpesokker

Headerbilde

Løpesokkene fra Bridgedale er skreddersydd for terrengløperen, med sikker passform og ekstra demping og beskyttelse der det trengs. Finn den perfekte løpesokken for deg til Oslos Bratteste og alle treningsturene i høst.

Du har helt sikkert hørt at bomullsokker er no go for løpere. Og kanskje har du tenkt at «er det så farlig, da». Neida, på en vanlig joggetur på en halvtimes tid i tørre omgivelser kan du sikkert bruke en bommullsokk, men skal du løpe lengre, oftere og i terrenget – da kan riktige sokker være med på å høyne opplevelsen mange hakk, både med tanke på gnagsår, passform og demping.

Løpesokker kan være en vitenskap

Trail Run-serien fra Bridgedale kommer med et helt nytt materiale, kalt Lycra® Dry Tech. Det sørger for at passformen holder seg over tid og at sokken tørker raskt. Dette gir god komfort uansett aktivitet, og egenskapene vil holde seg over tid, selv etter mange runder i vaskemaskina.

Felles for løpesokkene fra Brigdedale er at de inneholder en rekke andre teknologier tilpasset terrengløping. Her er et utvalg:

  • Y-Heel – sokken er strikket på en måte som gjør at den følger fotens naturlige former i helpartiet. Dette for å unngå folder som kan gi gnagsår og annet ubehag.
  • Achilles Protection – padding bak på sokken for beskyttelse og isolasjon rundt akillesen.
  • Toe Guard – beskytter tærne og reduserer sjansen for at tærne sprekker opp ved løping i nedoverbakke.
  • Natural Toe Spread – bred tåboks som legger til rette for frihet og naturlige bevegelser for tærne.

Det som skiller sokkene er materialet – om du foretrekker merinoull eller syntetisk, eller en blanding. I tillegg varierer tykkelsen på sokkene, og dermed dempingen i dem. Skal du løpe langt i terrenget, kan litt ekstra støtdemping i sokkene være å foretrekke, mens på korte, raskere løp kan en tynnere sokk være det beste valget. Sokkene kommer også i tre ulike lengder – ankelhøyde, ¾-høyde og crew-høyde.

Se alle sokkene her

Her er våre favoritter:

BRIDGEDALE TRAIL RUN LIGHTWEIGHT T2 MERINO 

En lett 3/4-sokk for terrengløping, med litt tettere strikk rundt hæl, ankel og fotballer for støtdemping og beskyttelse. Passformen Sport Fit gir god støtte, og sokken er pustende og temperaturregulerende, med 18 % merinoull.

BRIDGEDALE TRAIL RUN ULTRA LIGHT T2 COOLMAX 

Denne sokken har alle egenskapene til overnevnte sokk, men i stedet for ull inneholder denne 37 % Coolmax som sørger for god pusteevne, drenering og padding – i tillegg til at den er ekstremt slitesterk.

BRIDGEDALE TRAIL RUN ULTRA LIGHT T2 MERINO 

En ultralett løpesokk med mikrodemping og svært god ventilering. Inneholder 33 prosent temperaturregulerende merinoull, og egner seg dermed supergodt til løpeturer i skog og fjell på de varme sommerdagene.

BRIGDEDALE TRAIL RUN MIDWEIGHT T2
Denne modellen er svært isolerende, og har mye demping, noe som gjør den perfekt for løping i skog og mark på de kalde vinterdagene, eller i mellomsesongene. Denne sokken har Bridgedale Fusion Technology, der merinoull spinnes sammen med andre syntetiske materialer. Dette sørger for enestående slitestyrke, fukttransport og komfort.

Se alle sokkene her