Slutt å selge toalettpapir og kjeks – utfordre heller klubben din til å delta på Oslos Bratteste

BIlde Kjelsås IL Alpin

Kjelsås IL Alpin utfordrer alle i klubben til å stille til start på det ikoniske motbakkeløpet og samtidig tjene penger til klubbkassa.

Med en avtale alle idrettsklubber i Oslo kan bli med på, kan nå Kjelsås IL Alpin slippe å selge kjeks, lodd og dopapir. Avtalen med Oslos Bratteste går nemlig ut på at idrettsklubben får en del av påmeldingsavgiften. Jo flere som melder seg på løpet, desto mer tjener klubben.

Lagånd og mestringsfølelse

Ikke bare er det lønnsomt økonomisk, det bidrar også til en samlende arena for mestring og felleskapsfølelse inad i klubben.

– Løpet gir en enorm mestringsfølelse for barna og de kan samtidig utfordre sine foreldre, besteforeldre og alle i familien, påpeker Victoria Placht, hovedtrener for barn i Kjelsås IL Alpin. Hun understreker at Oslos Bratteste er en utfordring alle kan klare.

– Det er gøy å gjøre noe sammen som klubb, det er både sosialt, spennende og utfordrende. Det at vi deltar sammen som et lag gir en teamfølelse, god stemning og mestringsfølelse, forteller Victoria entusiastisk. Hun mener at det er viktig at barna kan se at de voksne kan være med på noe nytt, gå ut av komfortsonen og utfordre seg selv i livet.

– Det tror jeg er god læring.

Victoria har selv deltatt på Oslos Bratteste tidligere, og det ga mersmak. Nå reiser hun og mannen land og strand rundt og deltar på ulike langløp og skyraces.

– Etter Oslos Bratteste skal vi reise til Nice og løpe UTMB 110 km med 5000 høydemeter – det gleder vi oss til!

En avtale som gagner begge parter

Kjelsås IL Alpin har laget en avtale med Oslos Bratteste hvor klubben får en egen start i løpet og hvor klubbmedlemmene verver deltakere til løpet. Til gjengjeld får Kjelsås Alpin IL en del av påmeldingsavgiften til inntekt til klubben.

– Dette er en super avtale som kommer klubben til gode og det er jeg takknemlig for! Alt av dugnad er viktig for å holde kostnadene og treningsavgiftene nede, så dette er et bra initiativ, mener Victoria.

De fleste som er tilknyttet en klubb eller et idrettslag kjenner til den ofte lite givende delen av dugnaden som består av loddsalg og de evinnelige pakkene med toalettpapir. Avtalen med Oslos Bratteste kan forhåpentligvis redusere dette noe.

– Det vil fortsatt være litt loddsalg, men denne avtalen vil hjelpe oss godt på vei og er et fint tilskudd til det dugnadsarbeidet vi allerede gjør for å holde kostnadene nede, forteller Victoria, som avslutter med å oppfordre andre klubber i Oslo til å benytte seg av denne avtalen.

– Det er bare positive sider ved denne avtalen, sier Victoria. Victoria har deltatt i Oslos Bratteste flere ganger – her er hennes beste tips:

– Mitt beste tips er å “prøve” å ha det gøy, selv om nervene kan være i høygir, pulsen skyhøy og du har blodsmak i munnen opp “helveteskneika”. Smerte er bare midlertidig, følelsen du får når du kommer deg til toppen er fantastisk og verdt alt slitet!


Ønsker din klubb eller ditt idrettslag en slik avtale som Kjelsås IL Alpin?

Send en e-post til post@oslosbratteste.no

Vi sees på toppen

Del med vennene dine

Oslos Bratteste

Utfordringen alle kan klare. Bli med på høstens mest sosiale eventyr – Lørdag 14. september 2024. Start i bunnen av Wyllerløypa. Mål ved Tryvannstårnet.

Siste nytt

Følg oss

Se video fra Oslos Bratteste

Play Video
Scroll to Top