De beste skoene til Oslos Bratteste

Den italienske terrengskoprodusenten La Sportiva har alltid briljert i bakkene, blant annet som sponsor for det ikoniske motbakkeløpet Oslos Bratteste. Her er deres beste modeller for utfordringen alle kan klare.

Oslos Bratteste byr på laktat ut i øreflippen for de aller fleste, men også mengder av mestringsfølelse på toppen. Utfordringen blir i tillegg hakket morsommere med et par adekvate sko og sokker på føttene.

Løping i terrenget kan ofte foregå i mange timer og by på mange ulike posisjoner for føttene i ulendt terreng. Da er en god løpesokk ekstra viktig. Terrengløpesokkene fra Bridgedale har også bidratt til motbakkefesten som sponsor for Oslos Bratteste i en årrekke.

Her får du tre modeller fra La Sportiva og tre sokkepar fra Bridgedale som gjør deg godt skodd opp kneikene til Tryvannstårnet.

La Sportiva Tempesta GTX

En allsidig sko for den kalde årstida

La Sportiva Tempesta GTX for herre

Dette er en robust sko som tåler kaldt og mye vær, og kan være en god investering for vinteren så vel som for motbakkeløpet i september.

Yttersålen har ferdige hull slik at du kan sette inn stålpigger om vinteren. Tempesta GTX har en vanntett Gore Tex-membran og en sokkelignende konstruksjon i overdelen som gjør at skoen sitter som støpt.

La Sportiva Tempesta GTX for dame

LES MER OM TEMPESTA GTX HER

La Sportiva Mutant

For deg som ferdes i bratt og teknisk terreng

La Sportiva Mutant for herre

Mutant er en stabil og allsidig modell som egner seg godt til løping i fjellet, enten det er skyrunning eller lengre turer i variert fjellterreng. Skoen er utstyrt med en ultra sticky yttersåle som gir god friksjon mot vått og tørt svaberg. Integrert i Mutant er en gamasje som gjør at du slipper å få kvister og småstein ned i skoen.

La Sportiva Mutant for dame

LES MER OM MUTANT HER

La Sportiva Helios SR

Mye i sko i lett og rask innpakning

La Sportiva Helios RS for herre

Helios er La Sportivas minimalist. Den lette, kvikke skoen er ofte å se på startstreken i prestisjetunge skyraces og vertikal-løp rundt om i verden.

Her får du masse løpsfølelse og god bakkekontakt, samtidig som grepet og komforten er ivaretatt. Overdelen er myk og pustende, og i likhet med alle modeller fra La Sportiva er den lett å ta på og av.

La Sportiva Helios RS for dame

Mellomsålen består av et mykere lag og et hardere lag, som til sammen gir deg god demping, respons og presisjon i steget.

Les mer om Helios SR her

Meld deg på Oslos Bratteste her

Sokker spesiallaget for terrengløpere

Disse løpesokkene fra Bridgedale er skreddersydd for terrengløperen, med sikker passform og ekstra demping og beskyttelse der det trengs.

BRIDGEDALE LIGHTWEIGHT T2 MERINO SPORT 3/4 CREW

En lett 3/4-sokk for terrengløping, med litt tettere strikk rundt hæl, ankel og fotballer for støtdemping og beskyttelse. Passformen Sport Fit gir god støtte, og sokken er pustende og temperaturregulerende, med 18 % merinoull.

Mer informasjon finner du her

BRIDGEDALE ULTRA LIGHT T2 COOLMAX SPORT 3/4 CREW

Denne sokken har alle egenskapene til overnevnte sokk, men i stedet for ull inneholder denne 37 % Coolmax som sørger for god pusteevne, drenering og padding – i tillegg til at den er ekstremt slitesterk.

Mer informasjon finner du her

BRIDGEDALE ULTRA LIGHT T2 MERINO SPORT 3/4 CREW

En ultralett løpesokk med mikrodemping og svært god ventilering. Inneholder 33 prosent merinoull, og skal som alle sokkene fra Bridedale forhindre gnagsår.

Mer informasjon her

Meld deg på Oslos Bratteste her